Dogodek

EaSI začetna konferenca povzetek

V torek, 30. avgusta 2022, je v prostorih City Hotela potekala uvodna konferenca Nacionalne kontaktne točke EaSI, ki jo je v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izvedel Inštitut Republike Slovenije za socialno varstvo.

Uvodne besede sta na konferenci predstavile Barbara Kobal Tomc, direktorica Inštituta RS za socialno varstvo in Polona Samec, direktorica urada za izvajanje kohezijske politike. V osrednjem delu konference sta Andreja Rafaelič in Katarina Ficko predstavili sklop EaSI in nove Nacionalne kontaktne točke (NKT EaSI), ki od 1. 9. 2022 deluje na IRSSV.

Drugi del konference je bil namenjen predstavitvi dveh EaSI projektov. Prvi predstavljeni projekt je bil projekt Euradria, katerega cilj je premostitev ovir pri čezmejni delovni mobilnosti z namenom pomnožiti priložnosti za srečanja in zaposlitev za vse, ki iščejo delo je predstavila Katija Terpin iz INAS Slovenija, sledila je še predstavitev projekta NOVA. Gre za projekt izmenjave dobre prakse in priprave strategije in sistema socialne aktivacije v Srbiji.

Po kratkem odmoru je sledil še zaključni delavniški del konference, pri katerem so vsi prisotni podelili njihova pričakovanja s strani NKT. Sodelujoči so z nami podelili njihova glavna zanimanja na področju prijave evropskih projektov ter razlago ovir, s katerimi so se do sedaj srečali.

Aktualno

Več
Dogodek

Predstavitev EaSI na Simpoziju v Dubrovniku – EaSI presentation at the Symposium in Dubrovnik

Več
Novica

Objavljen je razpis za vzpostavitev in utrjevanje nacionalnih kompetenčnih centrov za socialne inovacije

23.08.2023 Več
Novica

Predstavitev EaSI na gradu Cmurek

23.06.2023 Več